söndag 21 februari 2016

Bäst i test


Det brukar alltid vara lite intressant att följa olika tester – ”Bästa pizzan”, ”Bästa mixern”, ”Bästa planteringsspaden”. Fast det senaste testet i Kurren var jag helt ointresserad av – ”Bästa epilatorn”! D v s en rakapparatliknande pryl som drar upp hårstråna på benen med rötterna…  Jodå, jag vet att det finns tjejer som har besvärande hårväxt, tjocka och mörka hårstrån, som de kanske upplever som missklädsamma. För dem kan det säkert vara ett hjälpmedel, det verkar ju effektivt och bra. Men alla andra då?! Detta verkar vara ett led i ”du duger inte som du är”-grejen,  ja enbart för kvinnor då förstås.

Man beräknas alltså köpa sig ett tortyrinstrument för 1.800 kr, för att bli slät och fin. För vem då?? I artikeln står ”epileringen upplevs i regel som mindre smärtsam efter en tids användning” och ”epileringen kan leda till att en del hårstrån blir inåtväxta eftersom man skadar hårtillväxten vid upprepade behandlingar” samt ”huden blir något mer solkänslig direkt efter, så undvik solen ett tag”.

Och då är jag tillbaka där jag började – varför i all sin da’r utsätta sig för detta över huvud taget? I alla de fall där det faktiskt inte behövs!

Gammalmodig? Ja säkert…

Blir nästa test ”Bästa läppförstoringen”?
 

/  Else-Marie Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar