måndag 19 november 2018

Kakfrossa


Ett glädjeämne i höstmörkret är släktens mysiga arrangemang – Kafferepet. Det innebär att ett 20-tal inbjudna gäster medför varsin sorts kakor/bullar. I år blev det 22 sorter…

Och det var en jättegod, saftig, bulle som vann – med philadelphiaost i. (Och precis nybakad…). Tvåa kom en julgransodling, och trea biskvier.

Det gäller att inte göra för stora bakverk – man vill ju försöka smaka på allting! (Nästan, i alla fall.)
Då kan man göra muffins i knäckformar eller andra småbrödsformar. Eller göra bananchoklad-sockerkaka i minisockerkaksformar – såna som brukar finnas i leksaksaffärer.

Det är ju inne med ”grönt” – och några bidrag gick i den färgen – granarna förstås, gröna grodor och en jättegod spenatkaka! (Med mandelmjöl – smakade inte alls spenatsoppa!). De små granarna var även klädda med julgranskulor…

Choklad är alltid populärt, så det fanns alster i form av kladdkaka, biskvier, browniecheesecake (med guldtäcke) och doppade ändar av småkakor. Och t o m såna som innehöll bacon!

Njutningsfullt avsmakades godsakerna, till kaffe och te, eller annan dryck. Det går inte att smaka alla sorter, men man kan ju dela med någon, eller skära av ett litet avsmakningshörn.

När så juryn (= samtliga, utom de minsta) nöjaktigt hade smakat sig igenom sortimentet var det dags för domartrion att plocka fram papper och pennor – två sorter var får man välja ut. Inte två gånger samma, och förstås inte sitt eget nummer. Sedan sammanträdde domarna på övervåningen.

Det visade sig att en gobulle hade vunnit. En glad vinnare mottog vandringspriset, som är en kaffekoppspokal gjord i luffarslöjd, och med nya hängkläppar varje år, med vinnarnas namn ingraverade. Den skulle man ju gärna härbergera ett år framåt! ;-)   (Men för min del gäller – ”det är inte viktigst att vinna utan att deltaga väl”). Vinnarna brukar faktiskt helt stå i en klass för sig! Så GRATTIS!
 

/  EO
 
 
( Större bild? Klicka på fotot! )
 
 

Vinnande bullar, med vandringspriset bredvid
 

Fia, en glad vinnare i hörnet, domarna bredvid
 

Mats har tillverkat det fina priset, en riktigt händig man!
 

Han kan baka också... Gröna grodor t ex
 

Granarna vann andrapriset - och var delikata!
 

Hallonmuffins, det gäller att göra små smakbitar
 

Spenattårta i framkanten, Nilles chokladmuffins längst bak t h
 

Sofis pyttepytte-sockerkakor
 

Dags för avsmakning!
 

Värdparet ytterst, Mats och Fia vid fönstret
 

Juryns viktiga uppdrag...
 

Den gyllene browniecheesecaken hade varit en möjlig vinnare
 

Stor åtgång av den!
 

Fyra sorters godsaker på bänken
 

Paparazzi i full aktion
 

Lilla Ester har just vaknat
 

Visst ser det gott ut?
(Fyllde på mera sedan...)
 

Wienersnurra, som ett miniwienerbröd. Mums!
 

En glad liten Ester i mammas knä
 

Levande ljus hör ju också till!
 
 
.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar