söndag 17 september 2017

Äntligen kan vi skörda tomater


Tomatskörden är efterlängtad varje höst – för inget smakar ju som egna tomater, som man dragit upp från frö. De flesta växer i det lilla växthuset, men en del även utanför – det är ju inte lätt att få plats med alla sorter man så hemskt gärna vill prova!

Som vanligt var det ju några sorter som inte blev så bra – och så några som blir jättefina. Roliga är ju de små svarta, som blir röda på ena sidan!

Det mesta och bästa har väl blommat över i trädgården, men fortfarande finns det ju några rosor, flox, höstastrar, gladiolus, dahlior förstås och en och annan sommarblomma. Ett par sådana av den mera gröna sorten fick jag i födelsedagspresent i augusti. Båda var gräsvarianter – spiraltåg och stjärngräs (star grass). Och båda gillar att stå fuktigt. Så de bor nu i en minidamm på altanen, som lagom ryms på en pall.  Med sällskap av en groda och en vadarfågel… Man har inte roligare än man gör sig!

Det finns andra sorts ettåringar än sommarblommor. Vår lilla buskatt, Måns, har i dagarna fyllt 1 år. Han fick fira med att undersöka och leka i garaget – för där får han inte vara annars… Lite kattgodis blev det ju också. Han är förskräckligt nyfiken – förstås – och gömmer sig under presenningar eller klättrar i äppelträdet, när vi sitter under och fikar. Det är underhållande att ha en liten katt i huset!

/  EO
 
 
Druvorna är också mogna
 

Det är roligt med många sorter!
 

Vår lilla minidamm med
spiraltåg och star grass
 

Stjärngräs - ja det är väl ett passande namn!

Nille skruvar ihop det nya fågelbadet.
Men vad är det som sticker upp ur kartongen?
 

Tittut! Det var bara jag!
 

Allt ska undersökas...
 

Vad nu då, väskan rör på sig?!
 

Hej matte, det är roligt här inne!
 

Alla katter gillar visst kartonger och kassar...
 

Hipp Hurra för lilla Måns som just fyllt 1 år!
 
 
.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar