söndag 1 november 2015

Allhelgona, höst och föreläsning


Det bjöds som vanligt på stämningsfulla ljus på kyrkogårdarna till Allhelgonahelgen, men numera har ju även det amerikanska Halloween-firandet smugit sig in. Det är nog bara att gilla läget där, tror jag. Och de ”spöken” som kom och hälsade på hos oss var verkligen inte särskilt skräckinjagande!

Vår stora hängbjörk är nu åtminstone halvt gul (och halvt grön), så den står och lyser mot gatan. De allra senaste blommorna är utslagna - tidlösorna och de rara höstkrokusarna vid staketet. Skönt att man kan cykla fortfarande – frost och snö får gärna vänta ett bra tag!

Den som vill fortsätta njuta av sommar, i Italien t o m, kan göra det virtuellt, med hjälp av Ann Larås, känd trädgårdsskribent, som kommer till SeniorCentrum tisdag den 10 november kl 18.30. Programmet heter ”Italienska trädgårdar”.

Det är Föreningen Italiens Vänner som har bjudit in henne, för att göra hösten lite trevligare! För medlemmar i Italiens Vänner kostar det 100:- men för oss andra 150:-. Då ingår även lite ätbart efter föredraget.

Anmälan behöver de ha senast 5/11 till italiensvanner@hotmail.com eller tel 016-35 00 16 / 070-408 94 93 (Birgitta Elmkvist).

Min nya dator har ställt till det lite för Eskilstuna Trädgårdsförening. Jag har ju i flera år skött deras blogg, men i och med de nya programvarorna så går det inte längre för mig att komma in och göra flera blogginlägg. Har förgäves försökt både länge och väl, men fick ge upp till slut.

En helt ny hemsida/blogg är dock redan på gång sedan en tid, så förhoppningsvis blir glappet inte så långvarigt!

Else-Marie
 
( Större bild? Klicka i fotot! )
 
Dammen vid minneslunden på S:t Eskils Kyrkogård
 

Allhelgonaljus och höstfärger
 

Björken tycker inte att det är dags att löva av ännu
 

Bär på den lilla dvärgbenveden
 

Höstkrokus - välkomna blommor i november
 

Tidlösan har blommat länge
 

Läskiga "zombies" på besök...
 
 
.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar