söndag 10 april 2016

Vårstart för Eskilstuna Trädgårdsförening


I veckan höll Trädgårdsföreningen sitt årsmöte. Nu i sina nya lokaler hos Studiefrämjandet, i gamla Mariakyrkan vid Västeråsvägen.

Valberedningen hade haft turen att alla ordinarie kunde tänka sig ett/två år till på sin post, så det blev inga ommöbleringar i styrelsen.

Helena Åkerberg, Malmköping, som jobbar med belysning av trädgårdar, berättade om och visade bilder på olika projekt hon hade haft. Att sätta ett litet släpljus på vartannat trappsteg i en lång trappa var ett tips, då ser man bra att ta sig upp – och det blir dessutom ett dekorativt element i trädgården. Det är viktigt att sätta ljuspunkterna så att de inte bländar, glödlampan ska inte synas – bara ljusskenet. Belys gärna ett stort träd nerifrån – då får man med både stam, grenar och krona. Belyser man enbart kronan ser det ut som om den svävar i luften!

Kaffe och lotteri sedan, med många trevliga växtvinster bl a.

Sist men inte minst. Trädgårdsföreningens efterlängtade nya hemsida var klar att visa upp! Den blev faktiskt helt färdig bara minuter före mötet… Det är mycket med det tekniska! Sedan oktober hade Hugo Blomqvist, med lite backup av mig, jobbat med websidan. Den är gjord i Wix-programmet. (Den gamla hemsidan var gjord i Homesite – d v s till viss del med kodning, så den var ju helt ”antik” nu.) Den blev riktigt bra, tycker jag - Hugo har all heder av den!

Adressen till hemsidan är:

http://www.eskilstuna-tradgards.com/  (Fungerar nog bra även utan http://  i de flesta webläsare)

d v s


 
När någon vill få in nytagna bilder eller vill berätta något för hemsidan eller bloggen, så är det Carin Zaric, administratör för nya hemsidan, som ska kontaktas – carin.zaric@eskilstuna.sap.se . Carin lägger då in era foton på bloggen, som här är integrerad i hemsidan och ligger under sista fliken på huvudmenyn. Vårblommor ifrån trädgården kanske? Visst vore det trevligt att få visa upp just dina foton på bloggen! Kanske blommar backsipporna någonstans? 

Nästa program för Trädgårdsföreningen är plantbytet lördag den 14 maj, 10-13.00, hos Anki och Stefan i Svista/Rosenhult. De bjuder även på kaffe och våfflor. Det kommer förstås att vara lite skyltat dit, bl a med den nya ”gatuprataren”, d v s skylten som står för sig själv, med föreningens namn på båda sidor. Om man har svårt att hitta dit kan man såklart även kontakta dem – 0702-324 329.  

Så det är snart dags att titta till trädgården, om det kanske finns något man kan skola in och ta med sig! Kanske någon har lite odlingar i fönstret också, som kan behöva delas upp…

Våren är i full gång!
 

/ Else-Marie
 
( Större bild? Klicka i fotot! )
Krokus


Snöklocka
 

Snökrokus
 

Den vita står där och lyser...
 

Rådjuret har inte hunnit käka upp våririsarna!
 
 
 
.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar