måndag 14 november 2016

Himlakroppar och andra


När vi varit och handlat i lördags såg vi en härlig jättemåne över träden – men gav oss inte tid att försöka få en bild på den. Den skulle ju vara lika fin både söndag och måndag också… Men då/nu är det ju mulet!

På Facebook fanns det förstås fina foton på fenomenet – så jag har lånat en bild därifrån, Nicklas Pettersson är upphovsmannen. Riktigt så här fin skulle fullmånen sedan inte bli igen förrän år 2034! (Fast jag har också läst att skillnaden är knappt märkbar för blotta ögat, mellan vanliga fullmånar och denna… ;-)  Men i alla fall!)

Lite överraskande hittade vi nattgäster i vår trädgård i morse, när vi drog upp persiennerna. Tre rådjur sov gott under äppelträden… Och sedan gick de iväg för en första frukost under fågelbordet, och i diverse buskar. Jag får försöka göra iordning en knippe blodmjölspinnar och sätta ut  på strategiska platser. Och kanske sätta burar över ”nerfallet” vid fröautomaterna. Skruttans skräp!

Andra himlafenomen hade fotograferats av en god vän i Osby – ett UFO, genom köksfönstret. Har fått hennes tillstånd att låna bilden hit…

Det är mycket som händer och sker!
 
/  EO
 
( För större bild - klicka i fotot! )
 
Nicklas Petterssons fina foto med träd o fåglar framför fullmånen
 

Nymornad...
 

Några kvistar till frukost kanske?
 

Parkerad under fågelbordet
 

Vad sa du? Stick? Nehej då...
 

Rådjuret slickar sig om munnen, bra matställe här...
 

Ett UFO nere i Osby! (Bilden ljuger aldrig!)
 
 
.
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar