fredag 7 april 2017

Allt går att leka med!


Nu har Måns vant sig vid utelivet, och tycker att det är klart godkänt. Han har förstås ett halsband på sig (med sådan låsning som går upp om han skulle råka fastna i något). Under vår altan är favoritstället. Där kan man gå ut och in på tre sidor av fyra… (Om man är katt, vill säga…) Än så länge har han inte träffat på någon av katterna i grannskapet, men det är väl bara en tidsfråga, för det finns ganska många kissar här.

Aldrig har vi haft en så vild liten katt… (Han är den sjätte i räkningen, tre honkatter, tre hanar.)

Måns gillar att klättra rätt upp för ryggen och sätta sig på axlarna – där har man bra utsikt! Det är kanske inte så ovanligt, speciellt om det är fråga om siameser. Men han är ju en alldeles vanlig grårandig bondkatt!

Knycker allt möjligt gör han också, för att leka med. Pennor och suddgummin från korsorden, självklart, plastlock är också roliga. Bredvid datorn har jag en liten blå borste hänger, som man kan borsta av tangentbordet med – den tar han i munnen och bär iväg med. Alla dukar – och mattor – ser ut som dragspel där han dragit fram. Det är en hederssak att inte lämna en matta snygg och prydlig… Men det allra ovanligaste som han knycker är – gem. Små färggranna gem, direkt ur gemburken (som är magnet i). Han plockar gemet elegant i munnen och bär sedan kvickt iväg det. Återfinnes sedan under mattor, dukar, i soffan – och i sängarna. Vi är lite rädda att han ska råka svälja ett, men han verkar hantera det bra. Knasiga katt!

/  EO


( Större bild? Klicka i fotot! )
 
 
Några av gemen som vi plockat i våra sängar
 

Gemburken (en katt förstås...) hamnar
också på golvet lite då och då
 

Praktisk liten borste bredvid datorn
 

Hux flux låg borsten där på soffan bredvid...
 

Måns har arrangerat enligt sin smak på hallbänken
 

Visst ser han oskyldig ut!
 
 
.
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar