torsdag 10 december 2015

Nobelfest


Maken och jag har just deltagit i Nobelfesten - ja på TV förstås - och beundrat vackra klänningar och smycken. Maten skulle vi gärna ha velat smaka på! Löjrom med en touch av bladguld, friterade alger och annat spännande som entré, kalvfilé med elegant potatispaj som huvudrätt och en jättetjusig dessert i form av majblommor! Som alla majblommor så bestod även den här av flera lager – med körsbär, nougat och kaffesmak bl a. Aptitretande vackert!
Som vanligt var de förstås snåla med närbilder av blomsterarrangemangen… Men jag har surfat runt lite och hittat en bild ifrån honnörsbordet. Blomsterkonstnären var i år Per Benjamin, med hjälp av ett 30-tal florister under ca 1 vecka och med 15.000 snittblommor från San Remo (där Alfred Nobel inom parentes sagt bodde sina sista år).

Hemligt, hemligt förstås in i det sista hur dekorationerna skulle se ut. Per Benjamin berättar nu att han har inspirerats av Nobel-medaljongen, både till form och färg – runda buketter alltså, som medaljer, och färgerna i gyllene toner, som i blänkande guld. Spännande!

/  Else-Marie
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar