Maken och jag har just deltagit i
Nobelfesten - ja på TV förstås - och beundrat vackra klänningar och smycken.
Maten skulle vi gärna ha velat smaka på! Löjrom med en touch av bladguld,
friterade alger och annat spännande som entré, kalvfilé med elegant potatispaj
som huvudrätt och en jättetjusig dessert i form av majblommor! Som alla
majblommor så bestod även den här av flera lager – med körsbär, nougat och
kaffesmak bl a. Aptitretande vackert!
Som vanligt var de förstås snåla med
närbilder av blomsterarrangemangen… Men jag har surfat runt lite och hittat en
bild ifrån honnörsbordet. Blomsterkonstnären var i år Per Benjamin, med hjälp
av ett 30-tal florister under ca 1 vecka och med 15.000 snittblommor från San
Remo (där Alfred Nobel inom parentes sagt bodde sina sista år).
Hemligt, hemligt förstås in i det sista
hur dekorationerna skulle se ut. Per Benjamin berättar nu att han har
inspirerats av Nobel-medaljongen, både till form och färg – runda buketter
alltså, som medaljer, och färgerna i gyllene toner, som i blänkande guld.
Spännande!
/
Else-Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar