onsdag 2 mars 2016

Smått och stort i vas


För fem veckor sedan fick vi en bukett med vita krysantemum. Kryssar brukar ju hålla länge, och det har även de här gjort. Stjälkarna blev förstås knipsade vartefter, för att till slut bara bestå av blomhuvudena som små vita näckrosor i en skål. Efter ett tag fick jag även plocka bort de yttersta kronbladen, som började lossna… Idag återstår ändå fem små blomhuvuden, som ser ut som små runda kuddar!

Nille hittade några små alkvistar som låg vid stigen, när han var på hundpromenad för några veckor sedan. De såg helt förtorkade ut, men jag provade att sätta dem i vas – och nu har de fått små fräscht vårgröna blad!

Riktigt torra blommor – nämligen höga fröhus av krollilja, vallmo, stora allium och lite annat, har stått i åratal i gillestugan, tills jag slutligen tröttnade helt på dem. Nu har de hamnat på bänken på förstubron – och får nog finnas där ett tag istället. Där kan man tala om hållbart!

Raraste buketten just nu är i alla fall den lilla med blad av palettblad och heuchera americana – och så tre pyttesmå knoppar av snödroppar! Vi vill upp, vi vill upp sa snödroppeknopp! (Rabarber? Ja, ja…)
 

/  Else-Marie
 
 
Vita krysantemum i januari
 

och vad som är kvar av buketten i mars...
 

Alkvistar med rara små nya blad
 

Dekorativa fröhus
 

Snödroppar!
 
 
.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar