söndag 20 mars 2016

Vårdagjämning


Vårdagjämning – ett så’nt löftesrikt ord! Dagarna kommer bara att bli ljusare och ljusare nu! Räknat från första januari går solen nu upp tre timmar tidigare och går ned likaså tre timmar senare… Det innebär ju hela sex timmar mera dagsljus, härligt!

Marie Bebådelsedag inträffar ju ganska förvånande på Långfredagen i år – och den dagen kändes väl inte klockren som Våffeldag. Därför valde vi istället gårdagen för årlig middag med soppa + våfflor med ungarna. De hade med sig en spännande ny hemkokt sylt – hallon-med-banan-och-chiafrön! Men våra gamla hederliga med jordgubbar eller hjortron gick ju inte heller av för hackor. En klick vispgrädde eller vaniljglass gjorde inte saken sämre! (Inte så nyttigt kanske…) Soppan var desto nyttigare – morotssoppa med apelsinsaft och crème fraiche.

Trädgården hade pyntat sig i gult och vitt – några glada ruggar med vintergäck och dito ljuva snödroppar. De extra rara dubbla snödropparna gömmer gärna sina söta blommor, så att man kan behöva en spegel under vasen för att kunna beundra dem. De är som grön brodyr med spetskant!

Nästa vecka är det ju påsk, så jag önskar alla en riktigt

G L A D    P Å S K !

 
/  Else-Marie
 
 
 ( Om man klickar i bilden blir den lite större! )
 

 
Ett fynd på vykortsmässan - ett härligt
gammalt påskkort av Einar Nerman
 
 

Blomsterlandet reade vita julrosor för 39,90 -
även de dubbla. Den får stå i kruka ute så länge...
 

Frasvåfflor = kaloribomber - men gott!
 

Fjolårets olika sorters sylt från matkällaren
 

Snödroppar - så efterlängtade!
 

Små gula solar, som slår ut i solsken - eller inomhus
 

De dubbla snödropparna är bedårande!
 
 
.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar